علائم خرابی باتری پراید (8 نکته کلیدی)

علائم خرابی باتری پراید (8 نکته کلیدی)

برای تشخیص خرابی باتری ماشین بدون ابزار و دستگاه تست باطری احتمال خطا در تشخیص اینکه بفهمیم ایراد از کجاست وجود دارد. اما نشانه های روتین مختلفی هست که به شما کمک می کند متوجه شوید که آیا باتری ضعیف است یا خیر. شاید این اتفاق برای شما هم پیش بیاید که در هر ساعتی از شبانه روز سوار اتومبیل خود شده و متوجه ‌شوید که روشن نمی شود یا به تفسیر بهتر استارت نمیخورد. روشن نشدن ماشین می تواند دلایل مختلفی داشته باشد ، اما رایج ترین دلیل آن، خرابی باتری ماشین است.

مهمترین نشانه ها و علائم خرابی باطری ماشین

پیش از خرابی باطری ماشین ممکن است، مواردی وجود مشکل در باتری را هشدار دهند. معمولا اولین مواردی که تحت تاثیر فرسودگی باتری قرار می‌گیرند سیستم‌های الکتریکی خودرو هستند. ممکن است متوجه شوید رادیو یا چراغ‌ های برف پاک ‌کن مثل قبل عمل نمی ‌کنند. یا اینکه متوجه بوی بد باتری شوید. این امر به دلیل تلاش برای شارژ انرژی بیشتر است که اغلب در نتیجه نقص در سیستم شارژ رخ می دهد. در صورتی که این مشکل برطرف نشود به احتمال زیاد همین اتفاق برای باتری جدید نیز اتفاق خواهد داد. حتی در برخی موارد این موضوع می ‌تواند باعث ایجاد برآمدگی در باتری شود. توصیه باتری آنتایم این است که با مشاهده چنین مسئله ای، حتما ماشین خود را جهت بررسی نزد یک متخصص واجد شرایط ببرید، زیرا تورم و بوی بد باتری، ناشی از وجود اسیدسولفوریک در داخل بدنه است.
 

 

استارت نخوردن یا سخت استارت خوردن خودرو

یکی از مهمترین علائم ضعیف شدن باتری ماشین ، استارت نخوردن و یا استارت خوردن نامرتب آن است.

  • اگر یک روز خودروی شما با استارت روشن و در مواقع دیگر روشن نمی شود، ممکن است این مشکل به دلیل عدم نگه داشتن شارژ در باتری باشد یا ناشی از خراب شدن کامل آن باشد.
  • در صورتی که با چرخاندن کلید فقط یک صدای کلیک یا تق تق می شنوید، این صدا مربوط به اتوماتیک استارت ماشین است، که می تواند نشانه عدم موفقیت استارت ماشین شما باشد.
  • در حالتی که سعی می کنید ماشین خود را روشن کنید و هنوز یک کلیک را می شنوید، ممکن است مشکل باتری نداشته باشید. گاهی اوقات باتری ها برای مدتی به طور متناوب کار می کنند تا اینکه بطور کامل خراب شوند. بنابراین تلاش های مکرر برای روشن کردن ماشین می تواند به شما کمک کند تا این موضوع را بفهمید. ممکن است یک استارت بعد از پنج یا شش تلاش شروع شود، در حالی که باتری تخلیه نمی شود.
  • اگر ماشین پس از مدتی خوابیدن نیز دیگر استارت نزند، ولی پس از این که روشن شد و مدتی کار کرد به راحتی استارت زد، قطعا باطری خراب است و نیاز به تعویض دارد. در این حالت باطری شارژ می شود ولی شارژ را نگه نمی دارد؛ و پس از مدتی خوابیدن مجددا دشارژ می شود و توان استارت زدن ندارد.
  • یکی دیگر از راه های تشخیص خرابی باتری اتمی ماشین، می تواند روشن شدن ماشین با استارت سنگین باشد. ولتاژ باطری هرگز نباید زیر ۱۲ ولت باشد. اگر ولتاژ باطری کمتر از ۱۲ شود و ماشین با استارت سنگین روشن شود، باید فورا ولتاژ باطری را اندازه گیری کنید. در حالتی که ولتاژ از ۱۲ پائین تر باشد و دینام هم به درستی شارژ کند، باطری خراب شده و نیاز به تعویض دارد.
اگر از سرعت استارت ماشین شما کاسته شده است و دیگر آن سرعت قبلی را ندارد، ممکن است دلیل آن خرابی باتری خودرو باشد. بنابراین اگر به مرور زمان متوجه شدید که سرعت استارت خوردن موتور خودروی شما در حال کاهش یافتن است و موتور خودرو نسبت به قبل دیرتر روشن می شود، باید نسبت به بررسی صحت و سلامت باتری خودروی خود اقدام کنید.
 

1 - کم‌نور شدن چراغ‌های جلو

کم‌نور شدن چراغ‌های جلو هنگام روشن بودن خودرو یا هنگام استارت زدن می‌تواند نشانه ضعیف شدن باتری باشد. باتری خراب نمی‌تواند انرژی کافی برای تغذیه سیستم الکتریکی خودرو فراهم کند، و این موضوع در نور چراغ‌ها نمایان می‌شود.


2 - رنگ نشانگر باتری تغییر یافته است

تغییر رنگ نشانگر موجود در باتری خودرو از جمله مواردی است که می‌توان آن را به عنوان یکی دیگر از علائم خرابی باتری ماشین در نظر گرفت. اکثر باتری‌های خودرو، یک چراغ نشانگر سبز رنگ دارند که نمایانگر عمر مفید آن ها است. معمولا پس از سپری شدن مدت زمان خاصی، این نشانگر تغییر رنگ می ‌یابد. زمانی که باتری نو و سالم است رنگ نشانگر آن سبز است. البته در برخی موارد ممکن است رنگ چشمی یا نشانگر سبز باشد ولی باتری دچار خرابی گردد؛ این مورد زمانی رخ می‌دهد که باطری شارژ باشد و صفحات داخلی دچار قطعی شده باشند. اما درصورتی که رنگ چشمی به سمت زرد یا قرمز متمایل شود، می‌تواند دلیلی بر پایان عمر مفید باتری و در نتیجه کاهش عملکرد آن باشد. قطعا با پایان عمر یک باتری خودرو، آن باتری خراب می‌‌شود و دیگر قابل استفاده نخواهد بود.


3 - ظاهر باطری تغییر کرده است

از دیگر مواردی که می ‌تواند شک و شبهات موجود در زمینه‌ خراب شدن باتری خودرو را تقویت کند، ایجاد تغییر شکل در ظاهر باتری است. هرگونه تغییر شکل در ظاهر باتری نظیر برآمدگی یا فرو رفتگی که به یکباره متوجه آن شوید، می تواند خبر خراب بودن باتری را بدهد. گرم شدن بیش از حد موتور خودرو از علائمی است که می تواند باعث خراب شدن باتری و برآمده شدن باتری شود. وارد شدن ضربه به باتری یا قرار گرفتن آن در برابر حرارت بیش از اندازه نیز سایر مواردی هستند که می ‌توانند در تغییر یافتن شکل ظاهری باتری خودروی شما تاثیرگذار باشند. از ضربه زدن به باتری ماشین گفتیم، یادتون نره که هیچوقت سرباتری های ماشین رو با ضربه زدن بر روی قطب باطری جا نزنین چونکه میتونه باعث قطع شدن اتصالات و خرابی صفحات باتری شود. تمام نشانه ‌هایی که به آن ها اشاره شد، به طور مستقیم از خرابی باتری خودرو ناشی می شوند و می  توانند موجب خرابی و کاهش عملکرد باتری ماشین شما شوند.


4 - چراغ هشدار باتری روی داشبورد

روشن شدن چراغ هشدار باتری روی داشبورد نشان‌دهنده مشکل در سیستم الکتریکی یا باتری خودرو است. این چراغ ممکن است نشان‌دهنده خرابی باتری یا مشکل در دینام باشد که نمی‌تواند باتری را به درستی شارژ کند.
 

5 - نشت مایع از باتری

نشتی مایع یا خوردگی اطراف پایانه‌های باتری می‌تواند نشانه‌ای از خرابی باتری باشد. این موضوع به‌ویژه در باتری‌های قدیمی دیده می‌شود که در آن‌ها مایع الکترولیت ممکن است به بیرون نشت کند.

 

6 - زنگ‌زدگی یا خوردگی پایانه‌های باتری

وجود زنگ‌زدگی یا خوردگی در اطراف پایانه‌های باتری می‌تواند باعث کاهش ارتباط الکتریکی و در نتیجه ضعیف شدن جریان الکتریسیته شود. این مشکل می‌تواند از شارژ شدن صحیح باتری جلوگیری کند.


7 - کاهش ولتاژ باتری

با استفاده از یک مولتی‌متر، می‌توانید ولتاژ باتری پراید را اندازه‌گیری کنید. ولتاژ باتری سالم باید بین ۱۲.۴ تا ۱۲.۷ ولت باشد. اگر ولتاژ کمتر از این مقدار باشد، باتری نیاز به شارژ یا تعویض دارد.
 

8 - تخلیه سریع باتری

اگر باتری به سرعت تخلیه می‌شود و خودرو پس از مدت کوتاهی از خاموش بودن، دیگر استارت نمی‌خورد، این می‌تواند نشانه‌ای از کاهش ظرفیت باتری باشد. این مشکل معمولاً در باتری‌های قدیمی یا آسیب‌دیده رخ می‌دهد.

 

قدامات لازم پس از مشاهده نشانه های خرابی باتری ماشین

اگر هر کدام از موارد ذکر شده در بالا برای خودروی شما اتفاق بیفتد، قطعا مشکل مربوط به سیستم برق رسانی خودرو خواهد بود. اما امکان دارد همه مشکلات به خرابی باتری مربوط نباشد و دلایل دیگری نیز داشته باشد. در مواردی ممکن است علت وجود نشانه های بالا خراب بودن قطعه ای به غیر از باتری باشد و با تعویض باتری، نه تنها مشکل اتومبیل شما برطرف نگردد بلکه فقط یک هزینه غیر ضروری برای شما داشته باشد. بنابراین پیش از انجام هر کاری باید از این موضوع اطمینان حاصل کنید که تشخیص علائم خرابی باطری ماشین کاملا درست بوده و مشکلات ایجاد شده به طور مستقیم مربوط به آن است.

ابتدا مواردی را که در زیر بیان شده مورد بررسی قرار دهید و سپس اقدام به خرید باتری مناسب نمایید.

  • بررسی عملکرد دینام

شارژ کردن باتری بر عهده دینام است. بنابراین ممکن است مشکل اتومبیل شما از دینام باشد. اگر خودروی شما هر یک از علائم بالا را دارد و با تعویض باتری همچنان نشانه ها وجود دارند، بهتر است دینام خود را به یک تعمیرکار خودرو نشان دهید و از عملکرد صحیح دینام اطمینان حاصل کنید.

  • چک کردن بست باتری

بست های باتری را چک کنید که بدون قطعی یا اتصال عمل کنند. محل اتصال بست به باتری را بررسی نموده و از محکم بودن آن مطمئن شوید. توصیه می شود بست ها را جدا کرده و سر باتری و بست ها را تمیز کنید. احتمال دارد که بست ها سولفاته شده باشد. این حالت باعث نارسابی جریان برق یا توقف آن می گردد.

  • بررسی عملکرد استارت

یکی دیگر از عوامل، درست کار نکردن قطعه استارت است. تمام شدن ذغال استارت یا خرابی قطعات دیگر آن باعث عملکرد ضعیف یا قطع آن می شود. بنابراین اطمینان حاصل کنید که استارت به درستی کار می کند. 

  • چک کردن عملکرد صحیح شمع ها

وظیفه شمع ها، جرقه زنی در موتور است. خرابی شمع ها یا تنظیم نبودن پلاتین آن ها باعث اختلال در روشن شدن خودرو و عملکرد نادرست موتور می شود. با بررسی شمع های خودرو از صحت عمل جرقه زنی آن ها اطمینان حاصل کنید. بهتر است شمع ‌ها را زود به زود تعویض کنید.

  • بررسی فیوز ها

سلامت فیوزهای خودرو را بررسی کنید. اگر یکی از فیوز ها سوخته باشد باید آن را با فیوز هم آمپرش تعویض کنید. سوختن یکی از فیوز‌ ها می تواند باعث از کار افتادن خودرو شود.

  • کنترل پایه های نگدارنده باتری

وظیفه این پایه ها نگه داشتن باتری در محل خود است. اگر این پایه ها شکسته باشند، باعث جابجایی باتری خواهند شد.

  • بررسی عملکرد باتری

میزان عملکرد باتری را در هنگام شارژ و نگهداری شارژ مورد ارزیابی قرار دهید. در برخی مواقع که خودرو استارت نمی خورد می توان آن را با باطری به باطری کردن احیا کرد. این کار در هنگام خوابیدن باطری می تواند موثر باشد و باعث روشن شدن ماشین شود. در صورت عدم اطمینان از خالی شدن باتری (عدم مشاهده علائم خالی شدن باتری ماشین)، هیچ گاه از طریق باتری به باتری کردن ماشین اقدام به روشن کردن آن نکنید.

اگر خودتان قادر نیستید از سلامت قطعات نام برده اطمینان حاصل کنید، می توانید این کار را بر عهده یک کارشناس متخصص بگذارید. نیروهای مجرب و کارآزموده ما در مجموعه باتری اسکندری، بهترین خدمات را با بالاترین کیفیت و مناسب ترین قیمت به شما عزیزان ارائه می نمایند. باتری اسکندری، در سریع ترین زمان ممکن خدمات مربوط به باتری خودرو اعم از فروش، تست سلامت و نصب در محل را به صورت شبانه روزی انجام می دهد. کافیست با ما در ارتباط باشید.

تماس بگیرید (09144418620)

0 دیدگاه

جهت ثبت نظر وارد ساید شوید